0

Videobestanden samenvoegen

Je maakt een beschrijving met: Bestand:Aardhommel gthumb Een aardhommel zuigt honing uit een bloem dit geeft: Een aardhommel zuigt honing uit een bloem Een bestand herschalen bewerken vaak zijn bestanden te groot voor in het artikel. Dit is geen probleem, het is ook niet de bedoeling dat u zelf dat bestand gaat verkleinen: de wikipedia-software kan dat voor u doen. Bovendien kunnen geïnteresseerden de foto dan nog steeds in volledige grootte bekijken - als ze dat willen (door er op te klikken). Zoiets heet een thumbnail. Een eerste voorbeeld hiervan zagen we hierboven al met het gebruik van de thumb -optie. Het voordeel van de thumb -optie is dat bestanden in een uniforme grootte in beeld komen, maar als ook. Px wordt gebruikt, kan hiervan worden afgeweken. Geregistreerde gebruikers kunnen via hun voorkeuren de grootte voor thumbnails aanpassen. Bij een normale monitor van een computer kan een grootte van 300 goed overkomen, maar bij een telefoon of tablet kan bijvoorbeeld 100 beter overkomen. Px wordt gebruikt, wordt de voorkeurinstelling genegeerd, dus lichaam doe dat niet zonder goede reden. Verder kan op de pagina zelf het bestand ook nog vergroot of verkleind worden. Het nadeel hiervan is dat alle gebruikers deze op dezelfde grootte zien.

videobestanden samenvoegen

Vob bestand afspelen en converteren movavi video

Meestal is dat brandende niet gewenst. Over het algemeen is het het mooist om bestanden rechts van de tekst te hebben in een wat kleiner formaat. Gebruik dan: Bestand:Aardhommel g right250px dit geeft: je kunt ook thumb of miniatuur gebruiken. Dan geldt automatisch dat het bestand rechts wordt geplaatst en een verstekwaarde voor de grootte. Bovendien komt er ruimte voor een beschrijving: Bestand:Aardhommel g thumb dit geeft: Een bestand plaatsen met beschrijving bewerken bij een bestand kan ook een beschrijving geplaatst worden. Het kan, maar het is lang niet altijd nodig. Als u een artikel over de aardhommel schrijft, dan spreekt het vanzelf dat het plaatje een aardhommel toont. Dat hoeft u er niet onder te schrijven. Een beschrijving is zinvol als u iets meer over het bestand kunt vertellen, bijvoorbeeld dat de foto bij een bepaalde gelegenheid is gemaakt. Irrelevante gegevens hebben we op mens wikipedia liever niet. Het interesseert ons bijvoorbeeld niet waar en wanneer je de aardhommel gefotografeerd hebt. Ook tekst als "Portret van." of "tekening van." is overbodig.

videobestanden samenvoegen

zijn zoals bovenaan de pagina staat, dus niet zoals die uit de url. De bestandsnaam is hoofdlettergevoelig. G is niet hetzelfde als. (dit geldt niet voor de eerste letter: g en g zijn hetzelfde). De bestanden op wikipedia of commons zijn vaak te groot om direct in een artikel te plaatsen. Zie hieronder voor aanwijzingen hoe u een bestand in een ander formaat op een pagina kunt gebruiken. Het is dus niet de bedoeling om zelf kleinere versies van bestanden te uploaden. In de hieronderstaande voorbeelden gebruiken we steeds een bestand van een kleine aardhommel als voorbeeld. Wilt u zelf testen, doe dit dan in de zandbak. Een bestand plaatsen: eenvoudig bewerken een bestand invoegen is heel eenvoudig: Bestand:Aardhommel g Dit geeft: Een bestand plaatsen: thumbnail bewerken het nadeel van de methode hierboven is dat het bestand op oorspronkelijke grootte midden in de tekst komt.

Filmpjes aan elkaar plakken het is makkelijk - movavi

Video verkleinen het is makkelijk met movavi

Hierdoor verdient svg vaak de zuiveren voorkeur boven png. Vanuit de gemeenschap wordt het gebruik van svg ook toegejuicht. Een nadeel van svg is dat de grootte van tekst soms onvoorspelbaar. Svg is daarom niet aan te bevelen als er tekst (letters en cijfers) in het bestand voorkomen. Een bestand plaatsen bewerken een kort instructiefilmpje over hoe je een afbeelding in een artikel plaatst. Er is een groot aantal mogelijkheden om detoxen een bestand in een artikel te plaatsen. Hieronder worden de meest gebruikte methoden uitgelegd, met daarbij steeds de code om een bestand te genereren en daarna het resultaat. Let er op dat bij voorkeur de afbeeldingen of andere bestanden rechts worden geplaatst. Soms heeft plaatsing aan de linkerkant de voorkeur, bijvoorbeeld een portret van iemand die naar rechts kijkt. Een geschikte plaats is niet aan het begin van het artikel maar na de inleiding, vór de eerste tussenkop. Op die plek wordt namelijk de automatische inhoudsopgave ingevoegd en het plaatje komt dan in de lege ruimte rechts van de inhoudsopgave. Het bestand wordt over het algemeen geplaatst door een link te plaatsen, met daarachter optioneel een aantal opties: Bestand:goptie1optie2optie3.

Schending van auteursrechten is strafbaar! Vermeld daarom zo volledig mogelijk de informatie over de auteursrechtensituatie. Typen bestanden bewerken de mediawiki-software ondersteunt een aantal formaten voor bestanden. In de tabel hieronder staat welke waarvoor het meest geschikt zijn. Extensie naam meest geschikt voor. Jpeg joint Photographic Experts Group Foto's. Svg Scalable vector Graphics Grafieken, illustraties, vlaggen, animaties. Png Portable network Graphics Grafieken, logo's, illustraties, vlaggen, screenshots, afbeeldingen met transparantie.gif Graphics Interchange format Eenvoudige rasteranimaties jpeg/jpg moet eigenlijk alleen voor foto's en nooit voor grafisch werk gebruikt worden, omdat door het compressiealgoritme van jpg artefacten (blokjes) kunnen ontstaan. Bij foto's valt dit minder op dan bij afbeeldingen. Het verschil tussen svg en png zit hem in het interne formaat, svg is een vectorformaat, png een rasterformaat. Svg is makkelijk om te zetten naar png (de mediawiki-software doet dit ook omdat pure svg nog niet veel ondersteund wordt andersom niet. De grote voordelen van svg zijn echter dat het bestand makkelijk aan te passen is (bijvoorbeeld kleurcorrecties in vlaggen of aanvullingen in een grafiek) zonder kwaliteitsverlies, en dat het bestand onbeperkt van enorm klein naar enorm groot geschaald kan worden, zonder dat zoals bij png.

De naam moet eindigen op een extensie (.jpg. De spaties in de naam worden tot een liggend streepje omgevormd. Heeft het bestand al een goede naam, vul dan niets. Summary: Beschrijving en uitleg auteursrechtensituatie: geef een beschrijving van wat het bestand voorstelt, wie de auteur is (ook als u dat zelf bent wanneer het bestand of foto gemaakt is, en de bron (meestal "eigen werk" of "own work" voor eigen werk). Licensing: Licentie: kies de licentie waaronder het bestand vrijgegeven. Zie ook wikipedia:Beleid voor gebruik van media. Watch this page volg deze pagina zorg ervoor dat het bestand op uw volglijst terecht komt. Ignore any warnings Negeer alle waarschuwingen Negeer waarschuwingen door de software. Niet aan te raden, een fout is zo gemaakt. Het kan niet genoeg herhaald worden: bestanden moeten vrij zijn van auteursrechten! Bestanden die via wikipedia in het vrij domein zijn terechtgekomen, kunnen overal ter wereld gebruikt worden en door rechtszaken tegen auteursrechtenschendingen kan wikipedia in grote problemen komen!

Apowersoft Streaming Audio recorder neemt streaming

Een lijst met de meest recente door u geüploade bestanden verschijnt nu (standaard 25 per pagina, maar onderaan kan het aantal worden vergroot tot 250) met de licenties tags waaronder ze zijn geüpload en het gebruik ervan in artikelen en de toegevoegde categorieën (beide onder. Als bij 'tags' een melding 'no license tag!' verschijnt, betekent dit dat de licentie niet in orde is er dus een kans is dat dit bestand op termijn ter verwijdering wordt voorgedragen. Voorkom dit door alsnog de juiste licentie toe te voegen. Onder 'usage' kan de melding 'orphan!' verschijnen, die erop wijst dat het bestand nergens gebruikt wordt (geldt niet voor zoeken in de commons) of niet is gecategoriseerd. Deze meldingen zorgen er niet altijd meteen voor dat uw bestand zal worden verwijderd, maar in het geval dat geen categorisatie wordt toegepast is wel het wenselijk dit alsnog te doen, zodat anderen het bestand ook makkelijker kunnen vinden. Bestanden die niet worden gebruikt zijn een minder groot probleem. Wel is het wenselijk om te overwegen of door u geüploade bestanden, die niet meer gebruikt worden en waarvan u denkt dat die ook in de toekomst niet meer nodig zijn (bijvoorbeeld omdat er een geschiktere versie van beschikbaar is u ze niet beter ter. Als u denkt dat een ander project binnen wikimedia uw ongebruikte bestanden nog wel zou kunnen gebruiken, kunt u ook overwegen om ze over te plaatsen naar de commons. Uploaden van bestanden bewerken Indien u een foto, geluidsbestand of video heeft die goed bij een artikel past, meld u dan eerst aan bij het betreffende project en klik dan: Op de nederlandse afvallen wikipedia in de linkerkolom op Bestand uploaden, of op wikimedia commons. U krijgt nu een formulier te zien met daarin een aantal opties: Engels Nederlands Uitleg source filename: Oorspronkelijke bestandsnaam: Vul de locatie in van het bronbestand of klik op de knop "browse" om via de mappenstructuur van uw computer bij het bestand te komen. Destination filename: Opslaan als (optioneel geef de naam een beschrijvende naam. Voorbeeld: "G" is geen goede naam, "Brug over albertkanaal bij g" wel. videobestanden samenvoegen

Klik vooral door naar de pagina's die die tags beschrijven om u vertrouwd te maken met de betekenis ervan. Als u tegen de commons-etiquette zondigt, dan wordt u daar door een moderator op gewezen. Als een onduidelijke of niet-toegestane auteursrechtensituatie langer dan zeven (7) dagen duurt, wordt een mediabestand verwijderd. Het is op Commons de bedoeling om alle bestanden en andere media in een of meer categorieën te plaatsen. Het vinden van een geschikte categorie is vaak even lastig. Als u er echt niet uitkomt, zoek dan via commons:Category:Topics naar subcategorieën tot u een of meer geschikte tegenkomt. Met de tool CommonSense (niet altijd beschikbaar) kunt u voor uw bestand na het uploaden een aantal mogelijke categorieën laten opzoeken. Vaak zullen hier een aantal goede categorieën bijzitten, maar niet altijd. Gebruik alleen die categorieën waarvan u denkt dat ze zinvol zijn voor het bestand. Controleren van licenties, categorisatie en gebruik bewerken met de gallery-tool (Engelstalig, niet altijd beschikbaar) kunt u zien of uw bestanden onder de juiste licenties zijn geüpload. Vul achter 'wiki' het wikiproject in waar u het bestand heeft geüpload nl' in het eerste veld of selecteer 'commons. Wikimedia.org' in het tweede veld) en vul bij 'filter gezonde by User' uw gebruikersnaam in op het betreffende project en klik vervolgens op de knop 'load'.

Probleemloze blu-ray ripper software voor het rippen van

Commons is een meertalig project dat ook een. Als u op Commons bestanden wilt uploaden, hoeft u daar geen nieuw gebruikersaccount voor aan te maken maar wordt u automatisch ingelogd met hetzelfde account dat u op deze wikipedia gebruikt. (Indien dat niet het geval is kan er met het wikipedia-account ingelogd worden.). Er zitten twee bijzonderheden aan het gebruik van de commons: Alleen geregistreerde gebruikers kunnen bestanden uploaden. Op Commons is men streng in auteursrechtenkwesties. Bij elk bestand moet een "licentie" worden vermeld, waaronder het bestand wordt gepubliceerd, en die het gebruik ervan regelt: een gebruiksrechtformule, in normale taal. Er zijn diverse licenties in omloop;. Commons:Copyright tags staat een opsomming en een beschrijving van de reikwijdte ervan. Voor alle geaccepteerde licenties wordt commercieel gebruik uitdrukkelijk toegestaan. De meest voorkomende "tags" zijn pd (public domain) en gfdl (gnu free documentation license) en cc-by (Creative commons). De laatsten worden het meest gebruikt voor "eigen werk" zoals zelfgemaakte tips foto's. Bekijk voordat u foto's op de commons uploadt eerst een paar pagina's van bestanden en welke copyright-tags zijn gebruikt.

videobestanden samenvoegen

Bestanden die worden geüpload op, wikimedia commons, kortweg. Commons, kunnen gebruikt worden voor alle zusterprojecten, zoals anderstalige wikipedia's, wikibooks, enzovoort. Je kan daar zoeken naar een geschikte afbeelding. Als die er niet is kan je een zelfgemaakte foto uploaden of een verzoek doen. Wikiportret bewerken, de eenvoudigste manier om een zelfgemaakt bestand te uploaden. Ga naar en volg de instructies aldaar. Wikimedia commons bewerken, wikimedia commons, of kortweg 'commons is een van de zusterprojecten van wikipedia. Het is bedoeld als centrale verzamelplaats voor mediabestanden, zoals afbeeldingen, geluidsbestanden en videobestanden. Op Commons sporten mogen alleen bestanden worden geplaatst waarop snel geen (traditionele) auteursrechten rusten. Fair use en bestanden waarop auteursrechten rusten zijn er (net zoals op deze nederlandstalige wikipedia) niet toegestaan.

Apowersoft Video converter Studio snelle video

Deze pagina in recepten een notendop: deze pagina geeft uitleg over hoe bestanden met een vrije licentie gebruikt kunnen worden op wikipedia. Daarvoor zijn er twee stappen:. Het uploaden van een bestand. Het toevoegen van een bestand aan een artikel. Deze handleiding geeft informatie over de twee stappen voor het plaatsen van een bestand in een artikel: een bestand uploaden een bestand in een artikel plaatsen. NB: een bestand werd iphone in het verleden ook wel aangeduid als "Afbeelding" of "Image". Die termen zijn sinds 12 december 2008 vervangen door het algemenere "Bestand" voor alle te uploaden bestanden. Let op: als je twijfelt of een bestand onder een vrije licentie beschikbaar is, kijk dan eerst naar. Wikipedia:Beleid voor gebruik van media! Bestanden die niet beschikbaar zijn onder een vrije licentie zijn niet toegestaan en worden verwijderd! Inhoud, uploaden van bestanden bewerken, bestanden, bijvoorbeeld afbeeldingen, voor gebruik in artikelen moeten altijd geüpload worden naar de wikimedia-server, bestanden kunnen niet direct gebruikt worden.

Videobestanden samenvoegen
Rated 4/5 based on 521 reviews
SHARE

videobestanden samenvoegen Otujenu, Sun, May, 06, 2018

Een ripper (soms ook wel grabber genoemd) is een softwareprogramma om gegevens (meestal gaat het om audio- of videobestanden ) te kopiëren naar een computer. De camera beschikt eveneens over.264-videostandaard, waardoor de fotograaf sterk gecomprimeerde videobestanden van hoge kwaliteit kan maken. Dit pakket bevat de debug-symbolen. Package: 2ping Description-md5: description-nl: Pinghulpmiddel om gerichte pakketverlies te bepalen 2ping is een bi-directioneel pingprogramma.

videobestanden samenvoegen Wezidus, Sun, May, 06, 2018

Help: Samenvoegen van artikelen. Help:Ogg Vorbis - help:Gebruik van videobestanden (Ogg Theora) wikipedia:Open proxy s (uitleg). Software voor Windows Het k-lite codec Pack mega is enorme verzameling stuurprogramma s die je nodig hebt om videobestanden af te spelen. Hamster Free video converter levert uitstekende videobestanden, hoewel de conversie soms wat traag. Video s converteren, opsplitsen en samenvoegen.

videobestanden samenvoegen Uvinuku, Sun, May, 06, 2018

4Media video editor 2 biedt uitgebreide videobewerkingsfuncties waarmee je verschillende videobestanden kunt samenvoegen zelfs als ze van formaat verschillen, videoclips knippen om alleen de juiste fragmenten. Cd-tracks samenvoegen, wanneer u nummers van een cd in itunes importeert, kunt u nummers samenvoegen zodat deze altijd na elkaar worden afgespeeld. Kies een of meer videobestanden en klik op Openen. Voor het converteren de kwaliteit verbeteren, geluid aanpassen, bestanden trimmen en samenvoegen.

videobestanden samenvoegen Arilu, Sun, May, 06, 2018

Tracks samenvoegen, plaats een audio-cd in de cd- of dvd-eenheid van de computer. Wanneer de nummers op de cd in het itunes-venster worden weergegeven, selecteert u de nummers die u wilt samenvoegen (houd de Shift-toets ingedrukt om meerdere nummers tegelijk te selecteren). Kies geavanceerd  Cd-tracks samenvoegen. Cd-tracks samenvoegen, powered by, helpmax guide source.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: