0

Bart de wever voor en na

U was snoeihard voor het emotionele filmpje dat zij maakte om begrip op te wekken voor de vluchtelingen. De tweestrijd tussen cd v en n-va was ook een rode draad dit jaar, met Eric Van Rompuy als zichtbaarste exponent. Ik zie inderdaad dat er figuren in de meerderheid zitten die oppositie voeren tegen die meerderheid. Ik zal hen het plezier niet gunnen daarop in te gaan. Ik vraag me wel af waarom een partij dat blijft tolereren. Mocht er in mijn partij iemand voortdurend tegen de eigen meerderheid inbeuken, dan zou ik daar heel snel een einde aan maken. U hebt ook een Jan peumans. Jan heeft een hoge authenticiteit. Maar hij is niet deloyaal aan de coalitie. Ik vind het wel cynisch dat u de vluchtelingencrisis dramatisch noemt voor ons. Is het dat niet in de eerste plaats voor de mensen die vluchten voor oorlog en terreur? ( blaast ) Het zal wel zijn dat er veel miserie is in de wereld. Maar is het antwoord daarop dat alle vluchtelingen hardloop naar hier moeten komen? Dat zijn er vijftig à zestig miljoen wereldwijd.

bart de wever voor en na

10 weetjes over groente en fruit - damespraatjes

Is dat een succes? En hoeveel gesubsidieerde arbeid ( tewerkstelling voor werklozen, red ) zit daaronder? Het reëel tewerkstellingscijfer is 35 procent. En twee: hebben wij wel werk voor die mensen? We hebben nu al problemen op test de arbeidsmarkt. Kijk, de conventie van Genève is een vrij toegangsticket aan het worden tot de europese landen met de beste sociale systemen, zoals België. Je kan niet anders dan daar kritisch tegenover te staan. We zitten nu al ver voorbij het absorptievermogen van onze samenleving. Als je te veel beroep doet op de tolerantie van de mensen, dan zal het resultaat zero tolerantie zijn. Kijk naar het succes van fn in Frankrijk. Je moet dit rationeel benaderen, niet emotioneel. Niet zoals coalitiepartner cd v, bedoelt.

bart de wever voor en na

biedt. ( feller ) ik aanvaard niet dat men zegt dat ik negatief ben. Ik zal altijd pro migratie zijn, maar dat moet gecontroleerd gebeuren. Minstens de helft van de migranten moet perspectief hebben op snel werk. Dat is nu niet het geval. Uit duitse cijfers blijkt dat je op korte termijn amper tien procent van de vluchtelingen kan inschakelen op de arbeidsmarkt. Wel, zo verlies je de draagkracht onder de bevolking voor migratie. Volgens onze dienst maatschappelijke integratie is 55 procent van de asielzoekers vier jaar na de erkenning al aan de slag.

Geschiedenis nieuw-Vlaamse Alliantie (n-va)

Bart de wever niet langer voorzitter van de, n-va kan

Ik begeef me op glad ijs, maar niet elke groep zondagse is even ontvankelijk voor radicalisering. Er is een groot verschil in organisatiegraad tussen de turkse en de marokkaanse islam. De invloed van het extremisme is veel kleiner in de beter georganiseerde turkse islam. Ongeloofwaardigheid is de rode draad doorheen de carrière van guy verhofstadt. Hoe kan die kloof gedicht worden? Met een andere migratiepolitiek. Dat is wat wij nu doen op federaal niveau: de snelbelgwet afschaffen, de gezinshereniging verstrengen. Daarmee zal u de bestaande kloof niet dichten. Je kan integratie niet bevorderen als je mensen stimuleert om te trouwen met iemand uit het land van herkomst. Dat betekent integendeel dat je telkens moet herbeginnen. Daarom is die vluchtelingencrisis zo dramatisch voor ons.

Daar moeten we ons goed bewust van zijn. De illusie dat ons niets kan overkomen, is dit jaar wel doorprikt. En het gevolg daarvan moet de invoering van een echte veiligheidscultuur zijn. Wat is de dieperliggende verklaring voor de radicalisering van zoveel mensen in ons land? Johan Vande lanotte (sp. A) wijt dat aan de grote kloof tussen de allochtone en de autochtone bevolking? Dat is een deel van de verklaring. De mislukte integratiepolitiek is dat ook. A is daar mee verantwoordelijk voor. Het is pas sinds n-va in de Vlaamse regering zit dat er echt werk is gemaakt van een integratiebeleid. Je moet ook naar de verschillen tussen de migratiegroepen kijken.

Bart de wever : de terreurdreiging zal reëel blijven

Als burgemeester doe ik wat ik kan. Je zal mij niet horen zeggen: tiens, zijn er lijsten met namen van symptomen radicalen ( verwijst naar de gentse burgemeester Daniël Termont, red )? Ik heb die lijsten al jaren in mijn bezit. Maar dat is niet genoeg. We moeten meer kunnen doen. Al zal je nooit honderd procent veiligheid kunnen garanderen. Wordt dreigingsniveau 3, wat nog steeds een ernstig risico op terreur impliceert, de standaard in dit land? Dat is onmogelijk om te voorspellen. Ik geloof wel dat de dreiging reëel zal blijven. Maar misschien niet zo acuut als. De strijd tegen het moslimextremisme zal de eerste jaren niet beslist worden. bart de wever voor en na

Het aantal ingangen in het stadhuis moet beperkt worden. Als ik pleit eten voor een intelligente patriot act, dan pleit ik niet voor een Belgisch guantánamo, maar bijvoorbeeld voor een gedeeld beroepsgeheim tussen politie en hulpverleners. Of voor meer mogelijkheden voor de lokale politie om mensen te surveilleren. Ik heb als burgemeester een goed zicht op de ruime groep rond de radicale kern in mijn stad. Maar ik kan de politie geen opdracht geven die mensen te volgen, zoals de federale regering vraagt. Zeggen dat je de vluchtelingen nodig hebt, is liegen. U klinkt weinig geruststellend. Ik pleit niet voor onbegrensde macht voor burgemeester en politie. (denkt na) Angst is vandaag een reëel gegeven. Het volstaat niet de bevolking te zeggen niet bang te zijn. Je moet ook alle buiten mogelijke maatregelen nemen.

Bart de wever, de, standaard

Zo moet het in de geschiedenisboeken komen. Europa moet zich weer een veiligheidscultuur aanmeten. Dat betekent investeren in Defensie, meer mogelijkheden geven aan veiligheidsdiensten, afstappen van de politiek van lievemoederen. Je moet eens een bezoek brengen aan de verenigde Staten. Zij hebben die switch al na nine eleven gemaakt. U kan de situatie daar toch niet vergelijken met Europa. In de vs is bijvoorbeeld wapendracht legaal. Ik wil niet vergelijken. Ik wil alleen maar zeggen dat wij ook die switch moeten maken. Meer standaardcontrole, meer standaardbeveiliging, alvleesklier meer metaaldetectoren. Hier en daar antirampalen om gebouwen te beschermen. Kogelvrij glas aan bijzondere gebouwen zoals het joods Museum.

bart de wever voor en na

Terreur op zich is niet uniek. Dat is in de geschiedenis altijd meer aan- dan afwezig geweest. In de jaren tachtig had je nog de extreemlinkse terreur en de bende van Nijvel. Maar daarna, zeg maar van 1990 tot nu, was er een lange periode zonder homegrown terrorisme. Het optimisme was groot. Men dacht niet dat er ooit nog mensen de samenleving waarin ze opgegroeid zijn, en de waarden daarvan, zouden aanvallen. Maar dat is wat nu gebeurt. Dat is de schok. Je kan het moslimextremisme in die zin vergelijken met de rote Armee fraktion (extreemlinkse terreurgroep in duitsland, red ). Ik hoop, en ik denk ook, dat Europa nu echt wakker dikke geworden is uit die illusie dat er ons weinig kan overkomen. Parijs 13/11 moet een keerpunt zijn: tot hier en niet verder.

Bart de wever : ik blijf voor, europa met gesloten grenzen

Als het jaar van de terreur en de vluchtelingencrisis, zo zal 2015 de geschiedenisboeken ingaan, volgens n-va-voorzitter Bart de wever (45). Ik hoop, en ik denk ook, dat Europa wakker geworden is uit de illusie dat er ons weinig kan overkomen. De wever pleit voor een nieuwe veiligheidscultuur op het oude telefoon continent. Het tempo waarop vluchtelingen Europa binnenkomen is nooit gezien. En niemand die weet wanneer dit zal eindigen. Dat zorgt voor angst onder de bevolking. Tel daarbij de angst voor terreur door moslimextremisten die hun tentakels over de rest van de wereld verspreiden. Die strekking heeft meer sympathisanten dan wij dachten. Dat is hoe 2015 de geschiedenisboeken zal ingaan. Is het zo uniek geweest? Neem nu de terreur. Dat is er toch altijd geweest.

Bart de wever voor en na
Rated 4/5 based on 592 reviews
SHARE

bart de wever voor en na Evinu, Wed, May, 16, 2018

Dat is in de geschiedenis altijd meer aan- dan afwezig geweest. In de jaren tachtig had je nog de extreemlinkse terreur en de bende van Nijvel. Maar daarna, zeg maar van 1990 tot nu, was er een lange periode zonder homegrown terrorisme. Het optimisme was groot. Men dacht niet dat er ooit nog mensen de samenleving waarin ze opgegroeid zijn, en de waarden daarvan, zouden aanvallen.

bart de wever voor en na Uribuba, Wed, May, 16, 2018

Dat is hoe 2015 de geschiedenisboeken zal ingaan. Is het zo uniek geweest? Neem nu de terreur. Dat is er toch altijd geweest. Terreur op zich is niet uniek.

bart de wever voor en na Iqowyrus, Wed, May, 16, 2018

Dat zorgt voor angst onder de bevolking. Tel daarbij de angst voor terreur door moslimextremisten die hun tentakels over de rest van de wereld verspreiden. Die strekking heeft meer sympathisanten dan wij dachten.

bart de wever voor en na Fapibo, Wed, May, 16, 2018

Als het jaar van de terreur en de vluchtelingencrisis, zo zal 2015 de geschiedenisboeken ingaan, volgens n-va-voorzitter Bart de wever (45). Ik hoop, en ik denk ook, dat Europa wakker geworden is uit de illusie dat er ons weinig kan overkomen. De wever pleit voor een nieuwe veiligheidscultuur op het oude continent. Het tempo waarop vluchtelingen Europa binnenkomen is nooit gezien. En niemand die weet wanneer dit zal eindigen.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: