0

Dunne diarree

Als u een diarreeremmer gebruikt kan de bacterie of parasiet zich in het darmslijmvlies gaan nestelen. Vaak kan de onderliggende ziekte behandeld worden zodat ook de diarree vermindert. In sommige gevallen zal de arts (langdurig) een diarreeremmer voorschrijven om de klachten te verminderen. Bij uitdroging spieropbouw als gevolg van diarree kan de huisarts middelen voorschrijven om de uitdroging te voorkomen of op te heffen zoals ors. Bij tekenen van ernstige uitdroging zal de huisarts u verwijzen naar het ziekenhuis. Hier kunt u snel vocht toegediend krijgen. Dit kan door een slangetje via de neus naar de maag. Dit wordt een sonde genoemd. Eventueel kan ook vocht worden toegediend via een infuus. Het vocht komt dan via een slangetje direct in een bloedvat.

dunne diarree

Acute diarree bij volwassenen - aandoeningen

Vaak wordt de onderliggende ziekte behandeld zodat ook de diarree vermindert. Soms is aanvullend onderzoek nodig om een diagnose te kunnen buik stellen. De huisarts kan verschillende onderzoeken (laten) uitvoeren afhankelijk van de ernst van de (overige) klachten. De huisarts kan u doorverwijzen naar een maag-, darm- en leverarts (mdl-arts) of internist voor verder onderzoek in het ziekenhuis. Behandeling van diarree bij acute diarree is meestal geen behandeling nodig. De klachten verminderen vaak binnen enkele dagen. Als u last blijft houden van waterige ontlasting, buikkrampen en/of koorts kan de huisarts verder onderzoek doen. Als een bacterie of parastiet in de ontlasting wordt gevonden, kan de arts u soms een medicijn voorschrijven. Bij acute diarree is het niet verstandig om diarreeremmers te gebruiken zoals geactiveerde loperamide. De veroorzaker van acute diarree (soms een bacterie of parasiet) moet juist via de ontlasting de darm verlaten.

dunne diarree

De ontlasting heeft bij diarree vaak een ander kleur en geur. Afhankelijk van de oorzaak van de diarree kunnen ook andere klachten voorkomen zoals misselijkheid, braken, koorts, buikpijn, buikkrampen en een algeheel gevoel van ziek zijn. Acute diarree als gevolg van een buikgriep of het eten of drinken van besmet voedsel of water geneest meestal vanzelf. Het is belangrijk om naar de huisarts te gaan als: u hoge koorts heeft er bloed bij de ontlasting zit u hevige buikpijn of buikkrampen hebt u erg suf bent u heel weinig plast diagnose van diarree de diagnose bij acute diarree wordt gesteld. Als de diarree aanhoudt, kan de huisarts voorstellen om de ontlasting te laten onderzoeken. Zeker als u voorafgaand of tijdens de diarree in het buitenland bent geweest, is ontlastingsonderzoek aan te raden. Parasieten of bacteriën die mogelijk de diarree veroorzaken kunnen op deze manier opgespoord worden. Bij chronische diarree is de behandeling afhankelijk van de oorzaak.

Hond diarree : waterdunne of dunne

Diarree - maag lever Darm Stichting

Medicijnen Bepaalde medicijnen kunnen als bijwerking diarree hebben. Bekend zijn bijvoorbeeld antibiotica, sommige pijnstillers en maagzuurremmers. Stress diarree kan ook het gevolg zijn van een snellere passage van ontlasting door de huis darm. Normaal gesproken duurt het 24-48 uur voordat de ontlasting door de hele dikke darm heen. In de dikke darm worden water en zouten aan de ontlasting onttrokken. De ontlasting wordt dus ingedikt door de dikke darm. Als ontlasting (veel) sneller dan normaal door de dikke darm heen gaat, krijgt u dunne ontlasting of zelfs diarree. Dit gebeurt bijvoorbeeld als gevolg van stress of spanningen. Lees meer over wat u kunt doen om uw spijsvertering gezond te houden. Versnelde stofwisseling Als gevolg van een toegenomen werking van de schildklier, kan de stofwisseling versnellen. Dit kan diarree veroorzaken.

Hierbij zorgt vooral melk voor darmklachten zoals diarree, buikkrampen en buikpijn. Een ander voorbeeld is coeliakie. Dit is een intolerantie voor gluten. Hierbij veroorzaakt voedsel dat gluten bevat een beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. Hierdoor kan diarree ontstaan. Voeding Een dunnere ontlasting (niet echt waterdunne diarree) wordt in veel gevallen veroorzaakt door een verkeerd voedingspatroon. Een vezelrijke, gezonde voeding is in dat geval belangrijk. Vezels zorgen voor een goede darmwerking en ze werken als een soort spons in de ontlasting. Hierdoor nemen ze vocht op en wordt de ontlasting steviger. Een hoge consumptie van zoetstoffen (bv. Sorbitol of xylitol cafeïne houdende dranken en suiker kan ook een dunne ontlasting veroorzaken.

oorzaken van waterige ontlasting

Dit is een vettige en dunne ontlasting. Vaak blijft deze ontlasting drijven in de toiletpot of plakken aan de randen van de toiletpot. De ontlasting stinkt meer dan normaal, is wat licht gekleurd met een glanzend aspect. Het Prikkelbare darm Syndroom. Bij het, prikkelbare darm Syndroom (PDS) is de darmwand overgevoelig voor prikkels abrikozen en reageert hierop met krampen, pijn en een opgeblazen gevoel. De buikpijn gaat vaak samen met verstopping of met diarree. Het ontlastingspatroon kan wisselend zijn, de ene keer is de ontlasting hard en droog en de volgende keer juist weer dun. De oorzaak van pds is niet bekend. Een vezelarme voeding, te weinig beweging en spanningen kunnen een rol spelen. Voedselintolerantie, sommige mensen kunnen bepaalde voedingsmiddelen niet verdragen. Dit wordt voedselintolerantie genoemd. Een bekend voorbeeld hiervan is lactose-intolerantie. dunne diarree

In sommige gevallen kunnen de salmonella typhi bacterie en de salmonella paratyphi bacterie acute diarree veroorzaken. De salmonellabacterie komt vooral voor in raum vlees maar ook in eieren, rauwe melk en melkproducten, vis en garnalen. Overloopdiarree of paradoxale diarree, sommige mensen denken dat ze diarree hebben terwijl ze in feite last hebben van verstopping. Dit komt omdat de vaste ontlasting ervoor zorgt dat de darmbacteriën lessen de ontlasting laten gisten. Hierdoor kan dunne ontlasting langs de harde ontlasting weglekken. We noemen dit ook wel overloopdiarree of paradoxale diarree. Ziekten van het maag-darmkanaal, er zijn ook maag-darmziekten waarbij langdurige diarree optreedt. Bijvoorbeeld bij chronische darmontstekingen zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Vooral op momenten dat deze ziekten opvlammen, ontstaat diarree. Ook bij chronische aandoeningen aan de alvleesklier, lever en galwegen kan langdurige vetdiarree voorkomen.

Waarvan krijg je diarree?

Dit soort darminfecties ontstaan vaker in het buitenland (bijvoorbeeld tijdens een vakantie). In het buitenland is de hygiëne soms minder en er zijn andere virussen, bacteriën vegetarisch en parasieten dan thuis. De darmen kunnen daardoor gemakkelijk van streek raken. In rauw vlees, zoals kip en varkensvlees, zitten bacteriën waarvan mensen ziek kunnen worden. Normaal gesproken veroorzaakt het eten van besmet vlees niet direct een infectie. Pas wanneer de bacteriën zich op het voedsel hebben kunnen vermeerderen, ontstaat gevaar voor infectie. Vooral met barbecueën kan het mis gaan. Het vlees wordt vaak lange tijd te warm bewaard. Hierdoor kunnen de schadelijke bacteriën in aantal toenemen. Als het vlees vervolgens niet goed wordt doorbakken, worden niet alle bacteriën gedood. Het gevolg is dan een darminfectie met buikpijn en diarree. Campylobacter jejuni bacterie is in Nederland de belangrijkste veroorzaker van darminfecties.

dunne diarree

Ook geven we tips en adviezen. Download onze brochure over diarree. Oorzaak van hypotheek diarree, diarree kan veel verschillende oorzaken hebben. Diarree kan plotseling (acuut) ontstaan maar het kan ook een chronische (langdurige) klacht of aandoening zijn. Een plotselinge maag-darm infectie (gastro-enteritis acute diarree ontstaat meestal door een besmetting met virussen, bacteriën of parasieten. Een veelvoorkomende vorm van acute diarree is de zogenoemde buikgriep. Iedereen heeft hier wel eens last van. Buikgriep ontstaat als gevolg van een virus. Ook acute diarree als gevolg van een bacterie of parasiet komt vrij veel voor. Vaak is het eten of drinken van besmet voedsel of water dan de oorzaak.

Ik heb diarree thuisarts

Diarree - maag lever Darm Stichting. Home diarree colofon, deze informatie is geschreven door de maag lever Darm Stichting. In samenwerking met: Drs. Jeroen Jansen, mdl-arts,. Alfons Geraedts, mdl-arts,. Mark van Berge henegouwen, gi-chirurg. Christianne buskens, gi-chirurg, joan Rentzing, diëtiste en voedingsdeskundige, laatst herzien: 2013. Diarree is een waterdunne ontlasting. Mensen coeliakie die last hebben van diarree hebben ook vaak meerdere keren per dag last van waterdunne ontlasting. Als de ontlasting alleen wat minder vast is dan normaal is dat niet direct diarree. Diarree wordt soms ook wel buikloop genoemd. In onze brochure over diarree behandelen we de oorzaak, klachten, diagnose en behandeling.

Dunne diarree
Rated 4/5 based on 719 reviews
SHARE

dunne diarree Emeni, Sun, May, 06, 2018

Thailand is een, aziatisch koninkrijk in het, zuid-Oosten van azië, beroemd om zijn lekkere keuken en boeddhistische cultuur. Siam en is nooit gekoloniseerd geweest door een westerse mogendheid. Daardoor heeft het zijn authenticiteit goed kunnen bewaren. En hierdoor heeft het tegenwoordig enorme aantrekkingskracht op toeristen (13 miljoen per jaar hetgeen weer leidt tot aantasting van de authenticiteit in sommige gebieden.

dunne diarree Xamim, Sun, May, 06, 2018

Vlag, locatie, snelle info, hoofdstad, bangkok, bestuursvorm constitutionele monarchie. Munteenheid, baht, oppervlakte 514.000 km, bevolking 64 miljoen, taal. Thai, religie, boeddhisme, telefooncode 66, internet tld. Th, tijdzone, utc.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: